smoking-1026556_960_720

Rygnings effekt på den menneskelige krop

Rygning er i nutidens samfund en af de største grunde til sygdomme hos danskere. Uanset hvad man ryger, om der så er tale om almindelige cigaretter, vandpibe eller elektroniske cigaretter, kan man ikke komme udenom at det har indflydelse på hele den menneskelige krop. Helt generelt kan man opdele rygningens effekt på kroppen i dens effekt på en persons luftveje, på hjertet og generelle, akutte gener, som følge af rygning. Med dette indlæg forsøges der at komme med information om, hvilken effekt rygning kan have på den menneskelige krop.

Effekt på lunger og luftvejene

Når man ryger er det typisk luftvejene der bliver generet mest. Når man foretager en indånding af røgen fra en cigaret, går det ud over de fimrehår, der normalt fjerner fremmedlegemer fra luftvejene. Under en normal vejrtrækning vil der nemlig blive trukket støv, bakterier og lignende partikler ind i kroppen. Her er det fimrehårenes opgave at transportere disse fremmedlegsmoking-1026556_960_720emer ud af kroppen, inden de trænger længere ind og kan gøre skade. Her kan rygning gå ind og ødelægge disse fimrehår, hvorved fremmedlegemer
får lettere ved at trænge ind i lungerne.

Effekt på hjertet

Hjertet har til opgave at pumpe blodet rundt i kroppen. Når man ryger, kan det have den effekt på hjertet, at den nikotin der findes i cigaretter, får pulsen til at stige. Dette betyder at hjertet skal arbejde endnu hårdere, for at pumpe den samme mængde blod ud i kroppen, hvorved dets effekt bliver nedsat. Da hjertet nu er mindre effektivt, stiger risikoen for blodpropper ligeledes, hvilket i sidste ende kan ende kan have døden til følge.

Akutte gener

Rygning kan resultere i irriterede slimhinder, på grund af røgen fra cigaretterne. Dette kan resultere i at man får kløe i halsen, hovedpine, eller svie i øjnene. Disse symptomer kan dog ligeledes findes hos personer, der blot har været udsat for passiv rygning, der kan være ligeså skadeligt i nogle tilfælde.

ADD YOUR COMMENT