Hives_on_back

Information om hudallergi

Hvordan opstår hudallergi?

Når man har hudallergi over for allergener, som er en række kemiske stoffer, opstår reaktionen når allergenet kommer i kontakt med huden. Når det kommer i kontakt med huden, kan allergenet trænge igennem, hvorefter det kan påvirke et individs immunforsvar. Der opstår herefter det der kaldes for allergi. Dette er relativt normalt hos befolkningen i Danmark, da det menes at omkring 10% af befolkningen er ramt af en eller anden form for allergi. Allergi ses blandt andet ofte hos personalet i sundhedssektoren, da mange har allergi over for kemikalier, der findes i de gummihandsker, der rutinemæssigt benyttes i sundhedssektoren.

Når allergenet lige er trængt igennem huden, vil man ikke opleve nogen reaktion, men hvis man herefterHives_on_back igen kommer i kontakt med samme stof, vil der dannes en allergisk reaktion, hvilket hænger sammen med at kroppens immunforsvar nu reagerer på allergenet som det kan genkende fra tidligere. Symptomerne på at immunforsvaret reagerer kan blandt andet være hævelse og rødme i det ramte område, og der kan eventuelt opstå små sår som følge af allergien på det sted, der var i kontakt med allergenet.

Hvordan kan man forebygge allergiske reaktioner?

Først og fremmest er det nødvendigt at vide hvad det er man er allergisk over for. Man kan blandt andet holde øje med, i hvilke situationer symptomerne viser sig, hvorved man kan få en idé om, hvad det er der skyldes reaktionen. Derefter er det vigtigt at man har så lidt kontakt med det allergifremkaldende stof som muligt, da man så har en mindre risiko for at udvikle allergi.

Derudover bør man læse varedeklarationer for at finde ud af, om det stof som man er allergisk over for, for eksempel findes i ens kosmetikprodukter. Er dette tilfældet, bør man måske overveje at skifte produktet ud med et andet, eller i hvert fald begrænse forbruget så meget som muligt.

ADD YOUR COMMENT