Atopic_dermatitis_child

Hvordan behandles atopisk eksem?

I Danmark er atopisk eksem en relativt almindelig hudsygdom, som mange danskerne på et eller andet tidspunkt i deres liv kommer til at lide under. Med dette indlæg forsøges der således at sætte fokus på denne sygdom.

Hvad er atopisk eksem?

Atopisk eksem er en almindelig hudsygdom, der kan betegnes som værende karakteriseret af meget tør hud, der primært findes i ansigtet. Denne tilstand medfører at huden føles meget stram og kommer til at klø. Denne tilstand hænger sammen med at man har et lavt indhold af fedtstoffer i huden, hvorfor den bliver mere sårbar over for allergener, der kan føre til irritation af huden. Derudover vil man ofte opleve at huden vil begynde at skalle af, og der vil efter en smule tid begynde at komme en række røde pletter i hovedet. Dette medfører ofte at man får en ubehagelig følelse af konstant irritatiAtopic_dermatitis_childon i det ramte område. Specielt hvis man er ramt i ansigtet føles det ubehageligt, da det påvirker et individ både personligt og socialt.

Hvordan behandles atopisk eksem?

Først og fremmest behandles det ved at man forsøger at dæmpe kløen, da det kan være til stor gene. Man er nemlig nødt til at komme kløen til livs, da det kan forværre tilstanden endnu mere, hvis man blot går og klør sig i hovedbunden. Dernæst bør man vaske sit ansigt og hår i et renseprodukt der indeholder fedtstoffer. Man vil ofte kunne få anbefalet et produkt af en læge.

Hvis sygdommen er under udbrud, vil man få ordineret enten cremer eller salver. Disse produkter indeholder kortikoider, der hjælper med behandlingen af det ramte område. Når eksemen herefter er væk, er salverne med til at genoprette fugtbalancen i det ramte område. Genoprettelsen af fugtbalancen medvirker ligeledes til, at risikoen for nye udbrud reduceres. Man bør derfor påføre salven på hele kroppen et par gange om dagen, da det vil reducere risikoen for eventuelle udbrud andre steder på kroppen.

ADD YOUR COMMENT