Inzulín

Behandling af diabetes

Diabetes er efterhånden blevet en relativt almindelig sygdom i dagens Danmark. Der findes to typer af sygdommen, type 1 og type 2, hvor type 1 på nuværende tidspunkt ikke kan helbredes, hvorfor der er tale om en kronisk sygdom. Med den korrekte behandling kan man dog sagtens lede et langt og godt liv, på trods af at man er ramt af en kronisk sygdom. Det handler nemlig blot om at man holder sit blodsukker på et relativt stabilt niveau, da man ellers øger sin risiko for at udvikle følgesygdomme til diabetes. For at holde sit blodsukker på et stabilt niveau, bliver man behandlet med insulin.

Insulin

Insulin er et hormon, som hjælper et menneske med at omsætte maden der spises til energi, som kan benyttes til andre reaktioner i kroppen. Hos raske mennesker stammer insulin fra bugspytkirtlen, der udskilles når blodsukkeret stiger, som følge af at man enten har drukket eller spist.

Når man indtager føde, omdanInzulínnes kulhydrater i føden til glukose, som er nødvendigt for at cellerne i kroppen kan fungere og danne energi. Her sørger insulin for at sukkeret kommer fra menneskets blodbane og videre ind i vævet. Dette betyder ligeledes at hvis insulin ikke er til stede i kroppen, kan sukkeret ikke forlade blodbanen, hvorved blodsukkeret bliver for højt, hvilket resulterer i at man bliver dårlig.

Behandling med insulin

Hvis man er ramt af type 1 diabetes, er det nødvendigt at indtage insulin flere gange i løbet af en dag. Det er derfor vigtigt at man har styr på hvor højt ens blodsukker er, for at sikre sig at man indtager den tilsvarende mængde insulin. Det er derfor vigtigt at man holder øje med hvad man spiser, og hvor lang tid der går mellem ens måltider. Undersøgelser har desuden vist at insulin fungerer bedst når man dyrker regelmæssig motion. Er man ramt af diabetes er det derfor vigtigt at man også får dyrket den nødvendige motion, for at man kan forbedre sin situation og livskvalitet mest muligt.

ADD YOUR COMMENT